ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

שמירת הריון – מה זה אומר ומה מומלץ לעשות?

שמירת הריון היא אחת משיטות הטיפול שמוצעות לנשים אשר הריונן מוגדר הריון בסיכון.

מבחינה רפואית הריון בסיכון, הוא הריון שהאשה מגיעה אליו עם מחלות רקע כמו לחץ דם גבוה, מחלת לב, סכרת נעורים או שהיא מפתחת את המחלה במהלך ההריון עצמו (כמו סכרת הריון). 

בנוסף, אם במהלך ההריון לעובר יהיו בעיות התפתחותיות ברחם או כל מצוקה שהיא, כמובן שתיכנסי למעקב. או/ו אם במהלך ההריון תחווי דימומים, צירים מוקדמים, כאבי גב חריגים – את תמצאי את עצמך בהשגחה, עם טיפולים שונים המותאמים להריון זה (כולל ביקורת והשגחה בבית החולים במקרה הצורך). הריון שכזה מוגדר הריון בסיכון ועל כן יוצע ויומלץ לך בחום על שמירת הריון, על מנת באמת לדאוג לך ולהריון המתפתח.

מנוחה בהריון
קרדיט תמונה: canva

שמירת הריון – המטרה וחשיבותה

כמובן שישנן סוגים שונים של הריון בסיכון וכל שמירה היא שונה ומותאמת להריון ולמצבה של האישה. במקרים שונים נדרשת השגחה רציפה ועל כן, האישה תתאשפז במחלקה להריון בסיכון עם השגחה צמודה ומעקב רופא לעומת מקרים אחרים בהם מספיק להגיע לאישפוזי יום על מנת לקבל עירוי/תרופה או לעבור בדיקה מסוימת. במקרים רבים, כל עוד מתאפשר ובהתאם למצב ההריון ההמלצה היא על מנוחה בבית ההריונית. חשוב כמובן להישמר בהתאם להנחיות הרופא ולהיות עם יד על הדופק, לגבי כל שינוי אפשרי.

המטרה של שמירת ההריון היא לעשות פוס משחק, להאט את הקצב ולנוח. לעיתים החיים הדינמיים לא מאפשרים לנו לשים לב שאנחנו מעט מגזימות ושהגיע הזמן להירגע, לעצור ולהרים רגל על רגל. המנוחה מאפשרת לגוף מנוחה שהוא כל כך צריך בהריון.

את בטח רוצה לדעת כמה זמן תצטרכי עכשיו לנוח ולהאט את הקצב? התשובה אינה חד משמעית מכיוון שכל הריון הוא ייחודי וסיבת השמירה כמובן תלויה במצב ההריונית, במצבו של העובר, מצב השילייה וכו’ ועל כן כל רופא.ה יחליטו על ההנחיות והטיפול פר מקרה. יש לקחת בחשבון שהטווח שבין שבוע 22 לשבוע 24 הוא קריטי, ובזמן זה לרוב יומלץ על מנוחה ואקסטרא זהירות, מכיוון שבשבועות אלו עדיין ניתן חלילה לחוות הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת.

טיפים להתמודדות עם שמירת הריון

ברוב המקרים, כשנתבשר על שמירת הריון, זה כי מדובר בהריון בסיכון וזה יעורר אצלנו רגשות של פחד, כעס ותסכול ואז ההבנה שיש לקחת “פוס” מהשגרה (אם מדובר בעבודה או להוריד הילוך בבית). חלקנו נתקשה לקבל את הקונספט של מנוחה ועצירה אבל זה גם חשוב להבין שיש כאן הזדמנות למנוחה, להכלה ולשקט ולבינג’ים של כל הסדרות שלא הספקת לראות עדיין בנטפליקס.

חשוב לנסות לזכור שזה זמני ושזה בסופו של דבר נועד לשמור עליך ועל ההריון. 

כמה טיפים שיעזרו לך להתמודד ולצלוח את התקופה של שמירת ההריון:

  1. לשתף ולדבר – נכון זה לא קל, אז למה שתשמרי בפנים? תשתפי את המשפחה, החברות, הקולגות אמא/ אחות/ בן.בת הזוג בקושי שלך וכמובן תראו יחד איך הם יכולים לעזור לך. גם אם מדובר בעזרה פיזית בבית וגם אם מדובר בהכלה ובהבנה רגשית – זה ללא ספק הכרחי. אם יש צורך מעבר ואת מרגישה שזה פחות עובד לך או שאת חרדה יותר כתוצאה מהמצב החדש, כמובן שיש לערב אנשי מקצוע ולהתייעץ עימם.
  1. ללמוד קצת על מצבך – הגיוני שאת מעט חוששת ולכן ההמלצה היא תמיד לחקור ולבדוק:  למה ההריון שלך מוגדר בסיכון ואיך את יכולה להקל על עצמך ולדאוג לעצמך במהלך השמירה, ככה תרגישי שאת קצת יותר בשליטה על מצבך ואולי תוכלי אפילו מעט להירגע. 
  1. לנצל את הזמן הפנוי – זה לא תמיד קל לעשות מהלימון לימונדה, אבל אם כבר “נכפה” עליך לנוח, זה לגמרי הזמן המתאים כדי להיזרק על ספה או על המיטה ולהרים רגליים על כרית וליהנות מזמן עבורך ועם עצמך: לקרוא ספרים שתמיד רצית ולא הספקת, ללמוד תחום חדש שמעניין אותך דרך המסך ולרוץ על סדרות שונות בבינג’ מטורף.
  1. הפחתת לחצים – ישנן טכניקות שונות ופעילויות שונות כמו: פילאטיס, יוגה ואף NLP שיכולים להרפות ולהרגיע אותנו, בתקופות בהן אנו חוות לחצים. כמובן שחשוב להתייעץ לפני עם הרופא.ה שלך כדי לוודא מה מותר ומה פחות וגם עם איש המקצוע שידע בדיוק על מצב ההריון ומהן המלצותיו של הרופא.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

הורים מדברים ילדים

הדרכת הורים, עיסוי תינוקות
0525232781

קליניקה לטיפול פסיכותרפיסטי זוגי ומיני

זוגיות ומיניות
0544909199

הגר לדרמן איילי- ניתוח התנהגות והדרכת הורים

אח חדש במשפחה, גמילה מחיתולים
0504309005
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

רוצה להשאיר תגובה?

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.