ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

יוגה בהריון ויוגה אחרי לידה – למה לשים לב ולמה כדאי

במהלך ההיריון גופנו חווה שינויים פיזיולוגים, גופניים ומנטליים רבים בעקבות זה שאנו מגדלות בתוכנו חיים, נפח הדם עולה בעד כ-45%, כלי הדם מתרחבים, הרחם מתרחב, אנחנו גדלות, מופרשים הורמונים שונים המשפיעים על גופנו ומצב רוחנו. מעבר לעייפות ולחולשה, אנו עשויות לחוות קשיים וכאבים שונים בעקבות השינויים השונים כמו: כאבי גב, קשיי נשימה, בצקות, דליות, שינויים במרכז הכובד הגורמים לחוסר איזון או לחוסר בשיווי משקל.
תרגול של יוגה בהריון בהחלט יכול לעזור בהפחתת הכאבים השונים, לסייע בהזרמת הדם והחמצן בגופנו, לחזק את השרירים השונים (כולל רצפת האגן) ולהכין אותנו טוב יותר לקראת הלידה.

במחקרים שונים נמצא כי תרגול יוגה בהריון ואחרי הלידה מרגיע ועוזר להפחית חרדות ואף דכאון במהלך ההיריון ואחרי הלידה. הנשימות השונות הנלמדות ביוגה יכולות לעזור להירגע במהלך ההיריון ולהתכונן ללידה ובלידה עצמה הנשימות השונות והתרגולים מהיוגה תורמים לרוגע ואף להקלה בזמן הצירים. זה כמובן עוזר בכל סוג של לידה ובמיוחד אם את מתכננת או שוקלת ללדת ללא אפידורל או כל משכך אחר.

אם את מחפשת להישאר אקטיבית במהלך ההיריון, להניע את הגוף ולחזק אותו, אימונים עם מדריכת יוגה מוסמכת, יתרמו רבות לבריאותך ולבריאות העובר. חשוב לשים לב שיש שיעורי יוגה שונים ולא כולם מתאימים לנשים בהריון ואחרי הלידה מבחינת האינטנסיביות שלהם, אז כן חשוב לבדוק זאת וללכת על שיעורים מותאמים להריון ולאחרי לידה.

יוגה בהריון ויוגה אחרי לידה: למה מומלץ להיעזר במדריכת יוגה

מדריכת יוגה המתמחה בנשים בהריון ואחרי לידה, תדע לתת לך תרגילים מותאמים למצבך, עם מנחים עדינים יחד עם טכניקות של נשימות מרגיעות.

אם את חדשה ביוגה והחלטת להתחיל עם יוגה בהריון חשוב לתרגל יוגה עם מדריכה מומחית ומנוסה, שתנחה אותך וגם אם כבר תרגלת יוגה בעבר מומלץ מאוד לעדכן את המדריכה כדי שהיא תוכל להתאים לך את התרגילים והמנחים השונים, בהתאם לשליש ולהתקדמות ההיריון. לדוגמא: עם התקדמות ההיריון, אנו נוטות לאבד מעט משיווי המשקל וחשוב מאוד לתרגל לאט ולהיעזר בקיר לדוגמא בתרגילי עמידה הדורשים שיווי משקל.

על פי מחקרים עדכניים, הטענות הן כי בהתאם ללידה ולהרגשתך, ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה גם כמה ימים לאחר הלידה ואין צורך להמתין שישה שבועות, כל עוד הכל תקין ואת מרגישה מוכנה לזה. כמובן שחשוב להתייעץ עם רופא.ת הנשים בהתאם למצבך ובהתאם ללידה שעברת על מנת לקבל אישור לכך.

ייתכן ויהיו מנחים או תרגילים מסוימים שיומלץ לך להימנע מהם, כמו תרגילי שיווי משקל או הרמת משקלים כבדים.

בין אם את מחליטה לתרגל יוגה אחרי לידה, כמה ימים אחרי הלידה ובין אם התחלת לתרגל כמה חודשים אחרי הלידה: ביוגה אחרי לידה, חשוב להקפיד על תנועות עדינות ובעצימות נמוכה, עם התאמות שונות כל אחת בהתאם לגופה, ללידה שעברה ולהחלמתה.

אם החלטת לתרגל יוגה עם מדריכת יוגה, חשוב ליידע אותה על מצבך, על הכאבים השונים או על כל אי נוחות שאת חווה. כך היא תדע להנחות אותך, לדייק את תנועותיך ולהתמקד בשרירים שצריך, תוך כדי התחשבות במצב גופך החדש, כדי שיהיה לך כמה שיותר מתאים וטוב לגוף.

היתרונות הרבים שבתרגול יוגה בהריון ויוגה אחרי לידה:

יוגה אצל אנשים רבים היא דרך חיים של ממש ולא פעילות ספורטיבית בלבד. נמצא כי יוגה מרגיעה, מפחיתה לחצים וחרדות וגם מחזקת את הגוף.

1. חיזוק הגוף – במהלך ההריון בנוסף להפחתת הכאבים, אנו מחזקות את השרירים השונים שיסייעו לנו בלידה עצמה ומחזקות את גופנו לקראת הלידה ואחריה כך שנוכל לחזור לשגרה בקלות רבה יותר, ככל שניתן . אחרי הלידה, הגוף שלנו מותש אחרי הטלטלה שעבר ובואו לא נשכח את חוסר שעות השינה שהוא חווה. הגוף מוצף בהורמונים, בתשישות והראש במיליון משימות. ביוגה מניעים את הגוף בעדינות מצד לצד, מה שמזרים את הדם בגוף ומחזקים את השרירים הפנימיים בגופנו. יוגה משמשת כ’חלון’ של רוגע ושלווה לגוף ולנפש, ובכך עוזרת לחזק אותנו פיזית ומנטלית בתקופה שלאחר הלידה.
2. חיזוק רצפת האגן – כ-30% מאיתנו נחווה דליפות ובריחת שתן במהלך ההיריון ואחרי הלידה, מכיוון ששרירי רצפת האגן נחלשים ועוברים לא מעט שינויים בתקופות אלו. בנשימות ובתרגילים שונים ביוגה, ניתן לחזק את שרירי רצפת האגן ולהקל על תופעה זו.
3. אימון מנטאלי חשוב בהתמודדות עם מצבי אי ודאות – ההיריון והלידה מלאים באי ודאות, במיוחד כשמדובר בהריון ראשון אבל גם בהריון שני, שלישי וכו’ כי כל הריון כל כך שונה מההיריון שהיה וכנ”ל לגבי הלידה. אנחנו לא תמיד מוכנות ויודעות איך להתמודד עם השינויים השונים, כי לא תמיד ניתן להתכונן לקראתם. תרגול יוגה עוזר לנו להתבונן פנימה, לנפש ולהתבונן ולהתמודד עם הכאבים השונים באמצעות הפניית תשומת הלב לאזורים אחרים בגוף. מה שיכול להקל עלינו הן במהלך ההיריון והן בלידה עצמה ואחריה.
4. עשוי למנוע דיכאון במהלך ההריון לאחר לידה – על פי מחקרים שונים, נמצא כי נשים שתרגלו יוגה בהריון ולאחר לידה, פחות חוו את התופעה של דכאון לאחר לידה.
5. עוזר בייצור חלב – מאחר ויוגה תורמת לרוגע, לשלווה ולביטחון העצמי שלנו, עולה הסיכוי שיופרשו יותר הורמוני פרולקטין ואוקסיטוצין, האחראיים ליצירת והזרמת החלב.
6. תורמת לך ולתינוקך – לא רק שיוגה תורמת לך, כי ביוגה אנו מתרכזות בנשימות, בשיווי משקל ואיזון בגוף, בהתבוננות פנימה ובזמן שהוא ‘זמן לעצמי’. היא גם מרגיעה את תינוקך, עוזרת לו בהרדמות ואף יכולה לעזור למערכת העיכול, במצבי ריפלוקס ופליטות ועצם זמן האיכות תורם גם לקשר ולבונדינג שביניכם.

אם את מחפשת לתרגל יוגה בהריון או יוגה אחרי לידה, מוזמנת להכיר מדריכות יוגה באינדקס ‘ילדתי ולבחור מדריכת יוגה שתתאים לך:

יוגה בהריון ואחרי לידה באתר ילדתי

גלי בתנועה

הדרכת הורים, היום שאחרי הלידה
0544874744
חיפה

דנה ניר תזונאית קלינית, מורה לפילאטיס ויוגה

הכנה ללידה, מדריכת יוגה
0508787350
רחובות
טעינה נוספת

מאמרים נוספים בנושאי הריון ולידה

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.