ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

יועצת הנקה – מתי חשוב להיעזר בייעוץ הנקה?

הרבה פעמים, מהצד הנקה טובה ויעילה נראית דבר טבעי ופשוט. אבל במציאות, זה לא תמיד זורם חלק, במיוחד בתחילת הדרך. כיום, ההמלצה היא להתכונן. כמו בהרבה דברים בחיים, אם נגיע מוכנות נוריד את מפלס החששות, נגיע בטוחות יותר ועם כלים שעשויים לעזור לנו. אתן בטח שואלות איך אפשר להיעזר ביועצת הנקה ולהתכונן להנקה טובה לפני הלידה כשאין חלב בכלל וכשאין עדיין את מי להניק. אל חשש אנחנו כאן להסביר איך אפשר ללמוד על הנקה טובה ויעילה עוד לפני הלידה, על מה לשים לב ומתי חשוב להיעזר בייעוץ הנקה.

יועצת הנקה מומלצת עבורך

  • לקרוא ולהתכונן – ידע זה לגמרי כוח! ונכון שלגמרי יש לנו כוחות על, עם כל מה שאנחנו עוברות אבל ‘הנקה’ אצל חלקנו יכולה לזרום טבעי כבר על ההתחלה ואצל חלקנו להגיע עם קשיים (כמו חיבור לפטמה, כאבים, גודש, הנקה לא יעילה) ואם אפשר להתכונן מראש ולהבין יותר מה מחכה לנו, אנחנו בעד! יש שפע של מידע בגוגל, באינסטגרם, ביו טיוב, בקבוצות ייעודיות בפייסבוק וכו’, תבחרי למי ולמה את מתחברת, תעקבי אחרי נשות מקצוע בתחום ותחליטי בהתאם למה שנכון עבורך. חשוב כמובן לוודא שהמידע שאת צורכת ברשת מגיע ממקורות אמינים ומקצועיים.
  • מפגשים וקורסים – אם תרצי ללכת למפגשי הנקה, עוד לפני הלידה, או ללמוד באמצעות קורס דיגיטלי הכנה להנקה, יש לא מעט אפשרויות כיום. כך תוכלי לקבל רקע על ייצור החלב כבר בימים הראשונים, ללמוד מראש על הטכניקה, ההצמדה ואיך להתנהל נכון סביב ההנקה, אילו תנוחות מומלצות, כיצד ניתן להימנע מכאבים וכו’. חשוב לוודא שאת מפגשי/קורסי ההנקה מעבירה יועצת הנקה מוסמכת, בעלת ניסיון בתחום.
  • הנקה בחדר הלידה – נכון שרק ילדת אבל זו בדיוק ההזדמנות להתחיל בהנקה, כשתינוקך מונח עליך skin to skin תורם בחיבור שבין האם לתינוק, מפחית את רמות החרדה גם אצל תינוקך וגם אצלך ועוזר בהפרשת הורמונים המעודדים את ייצור החלב. על פי מחקרים, תינוקות שינקו בשעה הראשונה לחייהם, חוו פחות קשיים בחיבור בהמשך וההנקה בכלל זרמה טוב יותר, בהשוואה לתינוקות שלא ינקו מיד אחרי הלידה.
  • להיעזר בייעוץ הנקה במחלקת היולדות – לא תמיד יש ליועצת הנקה במחלקת היולדות מספיק זמן להדריך כל יולדת ויולדת איך להניק. אבל כן חשוב לבקש את עזרתה במיוחד בניסיונות הראשונים להנקה. יועצת הנקה טובה שם כדי לעזור לך בחיבור תקין של התינוק לפטמת השד, תסביר לך מהם סימני הנקה יעילה ומוצלחת ותדריך אותך איך לבצע מעקב שתן ויציאות של תינוקך, גם לאחר השחרור מבית החולים.
  • לזהות מתי ההנקה אינה מוצלחת – כמו שחשוב שנדע לזהות הנקה טובה, חשוב שנדע לזהות גם כשההנקה פחות מוצלחת. הסימן העיקרי לזיהוי הנקה לא מוצלחת הוא כשאנו חשות כאב. בנוסף לזה שכאב יכול לגרום לפצעים בפטמה, הוא ממש ממש לא נעים לנו ולרוב מעיד שהחיבור לשד מתבצע בצורה שאינה תקינה. גודש בשד ועלייה בלתי מספקת במשקל התינוק, גם עשויים להיות אינדיקציה להנקה לא מוצלחת. חשוב לשים לב לכמות מספקת של שתן וצואה בחיתולים של התינוק, בהתאם לכמויות ולמספר ההחלפות שהומלצו עוד בבית החולים, כדי לוודא שהתינוק מקבל מספיק חלב. ישנם סרטונים שונים שמהן ניתן לראות את הדרך הנכונה לחסר את התינוק לשד, אבל אם זה לא עוזר וכשיש חשש להנקה לא יעילה, חשוב מאוד להתייעץ עם יועצת הנקה מקצועית, שתוכל ללוות אותך באופן צמוד, כדי להגיע להנקה טובה ויעילה בהקדם.
  • למה לחכות? שמענו על לא מעט מקרים שתינוק יונק כל פעם שעה וחצי, לפעמים רק בצד אחד…ושלוקח זמן לפעמים להבין שהוא בכלל לא מתחבר לשד כמו שצריך, ולא מקבל מספיק חלב. זה גורר הנקות מרובות, לקום כל שעתיים-שלוש, ובעיקר המון עייפות. בדיעבד, חבל לא לקחת ייעוץ הנקה כבר מההתחלה ולחסוך את כל התסכול והעייפות (שגם ככה לא חסר מהם). הנקות תכופות הן כן דבר נורמלי לחלוטין, היות והנקה היא לפי דרישת התינוק, אך אם תהיי בטוחה שהתינוק מתחבר כמו שצריך, תחסכי מעצמך פציעות ותסכול, והתינוק שלך יקבל שפע של חלב וישגשג.
הכי חשוב שתזכרי שאת לא לבד! אם את נתקלת בקשיים כלשהם בהנקה, אנחנו ממליצות בחום לקחת ייעוץ הנקה ולהיעזר באשת מקצוע שמתאימה לך. לא חבל להיאבק ולסבול אם יש מישהי מוסמכת שיכולה לעזור? היא כאן כדי לעשות איתך סדר בבלאגן, להדריך אותך, לעזור לך בחיבור נכון של תינוקך לשד, לכוון אותך איך למנוע גודש, כאבים ופציעות והכי חשוב איך להניק בצורה היעילה והטובה ביותר, לך ולתינוקך.

יועצות הנקה באתר ילדתי

לא נמצאו יועצות הנקה

מאמרים נוספים בנושאי הנקה

הנקה בזמן הריון

הריון בזמן הנקה – אפשרי?

ישנם לא מעט מיתוסים שמסתובבים להם שם בחוץ מהרגע שנכנסנו להריון. אחד המיתוסים הוא שהריון בזמן הנקה אינו אפשרי. חשוב לנו להפריך את המיתוס כי

קראי עוד »
שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.