ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

דייר חדש: כל מה שצריך להכין ברכב ובבית לקראת תינוק חדש

הרגע בו הצטרף תינוק חדש למשפחה הוא אירוע מיוחד ומרגש מאין כמותו, במיוחד כאשר זהו התינוק הראשון. אחרי הקשיים והפלאים הכרוכים בהריון ובלידה זה הזמן לדאוג לתינוק החדש שלכם ולכל מה שהוא צריך. אז איך מתכוננים לבואו ומה הציוד שצריך? 

הימים והשבועות הראשונים עם התינוק החדש שהצטרף לחייכם מלאים בהתרגשות אך גם בחששות ובשאלות רבות. מה חייבים שיהיה בבית? ואיך דואגים שיהיה לו או לה הכי נעים, נוח ובטיחותי שאפשר? איך ירגישו הימים הראשונים יחד? ואיך נדע שאנחנו עושים הכל על הצד הטוב ביותר? איך מסדרים את הרכב עם הציוד הנכון, כך שיתאים לנסיעה עם תינוק ויהיה בטיחותי לחלוטין? חשוב לנו לומר שאתם ממש לא לבד עם החששות הללו, ולכן ריכזנו עבורכם את כל מה שחשוב להשיג ולסדר לקראת התוספת המופלאה והחדשה למשפחה שלכם! 

תינוק חדש בבית
קרדיט תמונה: Shutterstock

איך מארגנים את הרכב לבואו של תינוק חדש? 

כבר ביציאה מבית החולים אתם עתידים לעבור את הנסיעה המשותפת הראשונה שלכם עם התינוק ולכן חשוב לדאוג מראש לסביבת רכב בטוחה ומסודרת. עוד לפני רכישת הציוד, שימו לב כי אכן יש לכם ביטוח חובה לרכב בתוקף, שמכסה כל סיטואציה, לכל מקרה שלא יהיה. לאחר מכן, העניין העיקרי שיש לדאוג לו הוא כמובן כיסא הבטיחות; האפשרויות והמותגים רבים ומגוונים אך ההבדל העיקרי הוא בין מושב בטיחות סטנדרטי המתאים לשימוש מגיל אפס לבין סלקל. השוני העיקרי בין השניים הוא שאת הסלקל ניתן לשלוף מן הרכב וכך הוא הופך למנשא נייד של התינוק, בעוד שכיסא הבטיחות נשאר מעוגן במקומו בתוך הרכב. יש הטוענים שהשימוש בסלקל הוא מעט מסורבל אבל האמת שזה עניין של הרגל והעדפה אישית וכך או כך העיקר כאן הוא הבטיחות והיא מתקיימת במלואה בשני סוגי המושבים. 

התקנת המושב ברכב 

חשוב מאד לזכור שהתקנת מושב בטיחות ברכב ולא משנה מאיזה סוג, נעשית רק על ידי טכנאי מוסמך. על פי רוב, טכנאים אלו עובדים בחנויות מוצרי התינוקות והם גם אלו שיבחרו יחד איתכם את המושב המתאים. מומלץ לבקר באתר האינטרנט של ארגון ‘בטרם’ המהווה את המרכז הארצי לבטיחות ילדים ברכב בבית ובמרחב הציבורי, באתר תוכלו למצוא מידע שימושי ביותר בכל תחומי הבטיחות לילדים כמו גם רשימה של מתקיני מושבי בטיחות מוסמכים ברחבי הארץ, בעלויות משתנות. דבר חשוב נוסף שיש לעשות, מכיוון שבמרבית המקרים מושב הבטיחות יהיה מופנה עם הגב אליכם, הוא לדאוג להציב מראה מול פניו של התינוק כך שתוכלו לראות אותו במראה האמצעית שלכם או כשתפנו את המבט לאחור. דברים נוספים שינעימו את הנסיעה הם צילון איכותי שיחסום שמש ישירה מהחלון שבצד המושב ושלט ‘תינוק ברכב’, אשר מוכיח את עצמו לאורך השנים כמעלה מודעות, סבלנות ובטיחות מנהגים אחרים.

איך מתחילים לארגן את הבית? 

זה נכון שלפעמים רשימת הקניות של הדברים שתרצו ותצטרכו עבור התינוק יכולה להיות מבלבלת אבל אם שומרים על הסדר ועל שיקול הדעת לא יחסר לכם דבר וגם אולי תחסכו קצת בעלויות. לפני שנציין כמה פריטים חשוב להזכיר לשים לב שכל דבר שאתם רוכשים מסומן ומאושר על ידי מכון התקנים הישראלי, סוגי החומרים, חוזק הרהיטים ועיצובם חייבים להתאים לתינוקות ולכן חשוב שיעמדו בתקן.

  • מיטת תינוק – ישנם סוגים רבים של מיטות לתינוק, והכל תלוי בצרכים שלכם. הורים טריים לילדים ראשונים, או הורים חד-הוריים מעידים כי בחודשים הראשונים עריסה ‘מתחברת’ הייתה אפשרות טובה במיוחד עבורם, משום שניתן בקלות להסיר צלע אחת מהעריסה ולהצמיד אותה למיטה שלכם ולאפשר לכם גישה קלה ומהירה, להאכלות, להחלפות חיתול או לניחומים באמצע הלילה, מבלי שתצטרכו לקום מהמיטה שלכם. לשלב מאוחר יותר, מומלץ לרכוש עריסה מעץ איכותי, אשר צבועה בצבע ללא רעלים, עם מזרן שמותאם לצרכי הגב העדין של התינוק. 
  • שעוונית – שעוונית היא כיסוי למזרן התינוק שתגן על המזרן מפני רטיבות ולכלוך שבוודאי יגיעו. את השעוונית ניתן להסיר ולנקות בקלות ולהחזיר לאחר ייבוש למזרן.
  • שידת החתלה – שימו לב ששידת ההחתלה שאתם בוחרים מרווחת ונוחה מספיק. אתם תשתמשו בה לא מעט להחלפת חיתולים ובגדים לאורך היום, בפרט בשנה הראשונה, לכן חשוב שהמשטח שלה יהיה מספיק רחב גם לגילאי כמה חודשים ומעלה.
  • בחדר האמבטיה – אתם תגלו לא מעט צרכים כאלו ואחרים עם הזמן אבל כדאי להכין כבר מראש תכשירים המתאימים לתינוקות כמו סבון אל-דמע, קרם החתלה ואבקה ומרכך כביסה המתאימים לתינוקות. דאגו לאלכוהול וצמר גפן לחיטוי הטבור ולמספריים לציפורניים הקטנות, מד חום לתינוקות ושפע של מגבונים עדינים ומתאימים.

ומה לא לקנות? 

ההמלצה שלנו היא לעבוד עם תקציב ולא להתפתות לדברים שלא בהכרח יהיה בהם צורך. למשל, מחמם מגבונים נשמע כמו המצאה נהדרת, אבל רוב ההורים מעידים שבסופו של דבר, בעת החלפה, המגבון  הקרוב ביותר נשלף וחמימותו (או קרירותו) לא נלקחת בחשבון. בנוסף, בכל הנוגע לבקבוקים או מוצצים, מומלץ שלא לרכוש כמויות גדולות משום שכל תינוק מגיב אחרת לסוגי המוצצים ולפטמות הבקבוקים השונות. מומלץ לנסות כמה סוגים שונים ולמצוא את זה שהכי נוח והכי מתאים לפיו של התינוק שלכם. 

כשיוצאים החוצה

  • עגלה – ישנם מותגים רבים של עגלות וטיולונים לתינוקות אך היינו רוצים להמליץ לשים את הפרקטיות והנוחות האישית שלכם לפני הסטייל והשם. בסופו של דבר אתם תסתובבו ותתעסקו עם העגלה לא מעט אז וודאו שאתם מתנסים בקיפול שלה ובתנועה איתה לפני הקנייה.
  • תיק עגלה – הכי נוח זה לדאוג לתיק ייעודי רק לצרכי התינוק. שימו לב שיש בתיק מספיק מקום ותאים נפרדים וכך תוכלו להשתמש בו גם כתיק החתלה ולא תצטרכו להיסחב עם תיק נוסף.
  • מנשא – גם כאן האפשרויות רבות אבל זכרו להרכיב את המנשא עליכם ולהתנסות בהליכה אתו. מה שנוח למישהו אחר לא בהכרח יהיה נוח לכם.

מתרגשים לקראת הקטנטן? 

קודם כל, הכל בסדר. הרשימה ארוכה, מגוון הסוגים מבלבל ואתם לא לגמרי בטוחים מה צריך ומה לא, אבל אנחנו יכולים להבטיח לכם שתינוק יכול לחיות עם הדברים הבסיסיים ביותר כל עוד הוא מקבל חום, אהבה ותשומת לב. הדברים שריכזנו עבורכם כאן מהווים את הבסיס המושלם לרגעים הראשונים והחשובים עם התינוק החדש. לאורך הדרך תגלו את הצרכים והרצונות שלכם ושל התינוק שלכם ותמיד תוכלו להשיג כל דבר שתצטרכו. בהצלחה!

הכתבה בחסות: בייפוסט

רותם סול פיזיותרפיה, פילטיס שיקומי ואימון גופני

אימון אישי, היום שאחרי הלידה
0544445576

הסטודיו של ענת

מדריכת פילאטיס, שינויים בגוף ובנפש
0544343479

גלי בתנועה

הדרכת הורים, היום שאחרי הלידה
0544874744
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.