ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

יועצות מטרנה מסבירות על חשיבות הברזל בתזונת תינוקות

הברזל הינו מינרל החיוני לפעילותו התקינה של גופנו. הברזל ממלא תפקידים חיוניים רבים בגוף האדם. הוא משתתף בתהליכי חמצון וחיזור המתרחשים בתאים שהכרחיים לאנרגיה, ונושא חמצן ברחבי הגוף דרך ההמוגלובין שבדם.

בנוסף, הברזל חיוני לתפקוד המוח והמערכת החיסונית. הוא משתתף בתהליכי חילוף חומרים ובסינתזת DNA וחלבונים – תהליכים אשר הכרחיים לגדילה ופיתוח מערכות הגוף.

למרות חשיבותו הרבה, רבים מבין התינוקות בישראל סובלים ממחסור בברזל. לכן חשוב לדעת איך להבטיח צריכת ברזל מספקת בתפריט התינוק.

צריכת הברזל חשובה מגיל צעיר

מחקרים מראים כי מאגר הברזל בגופו של התינוק מספיק לו מרגע הלידה עד לגיל ארבעה חודשים. מגיל ארבעה חודשים לערך התינוק חשוף לאנמיה (שמתבטא באספקה ירודה של חמצן לרקמות הגוף) כתוצאה מחוסר בברזל וחשוב מאוד למנוע זאת. ניתן לעשות זאת על ידי כך שנציע לתינוק מזונות מועשרים בברזל. 

בישראל לרבים מהתינוקות ישנה אנמיה בגיל שנה. הסיבה לכך, היא ככל הנראה שתזונת התינוק אינה מספקת לו את כמות הברזל הדרושה, לכן, משרד הבריאות ממליץ על נטילת תוסף ברזל לתינוקות.

מהי אנמיה ולמה כדאי למנוע אותה?

אנמיה היא מצב בו רמת ההמוגלובין בדם נמוכה או כאשר קיים חוסר בתאי דם אדומים הנושאים את ההמוגלובין. מחסור בברזל יכול להוביל לאנמיה שלאורך זמן יכול לפגוע בתפקוד המוח והגדילה. מחקרים קושרים בין מחסור ברזל לבין פגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית וההתנהגותית.

יועצות מטרנה מסבירות על חשיבות הברזל בתזונת תינוקות
קרדיט לצילום: Pixabay

מהי כמות הברזל היומית המומלצת לתינוקות בתוסף ברזל?
כמות הברזל הנדרשת לתינוק הינה 7.5 מ”ג ברזל ביום עד גיל חצי שנה; 15 מ”ג ברזל ליום מגיל חצי שנה ואילך.
עד גיל חצי שנה תזונת התינוק מבוססת על חלב אם ו/או תרכובת מזון לתינוקות באופן בלעדי.

חשוב לדעת שלמרות שחלב האם אינו מכיל כמויות גבוהות של ברזל, ספיגת הברזל ממנו היא מיטבית והברזל נספג באופן אופטימלי .

לאחר 6 חודשים כאשר מתחילים להציג לתינוק מזונות נוספים ונכנסים לתהליך המעבר למזונות מוצקים משלימים, יש לשים דגש מיוחד על מזונות עשירים בברזל. תקופת המעבר למזונות משלימים דורשת קפדנות מיוחדת בהבטחת ספיגת ברזל תקינה. ומכיוון שהתינוק בשלב זה לעיתים אוכל כמויות קטנות מאוד של מזון מוצק, מומלץ להעשיר את הארוחות במזונות עשירים בברזל, על מנת להעלות את צריכת הברזל בצורה ידידותית ונעימה לתינוק.

מזונות עשירים בברזל:

  • בשר אדום: בשר בקר הוא מהמקורות הטובים ביותר, מכיוון שברזל המגיע מבשר לרוב נספג טוב בגוף.
  • הודו: ההודו האדום הוא אחד מהמקורות העשירים ביותר, עם ספיגה גבוהה.
  • ירקות ירוקים וקטניות – אולם מקורות צמחיים דלים יותר בברזל, אך ויטמין C הנמצא בכמות גבוהה בפירות וירקות עוזר בספיגת הברזל מהם ועל כן חשוב לשלב אותם יחד בארוחה.

דייסות מטרנה – מקור לברזל

בתקופת המעבר למזונות משלימים, בגילאי 6-12 חודשים, דייסות מטרנה המיועדות לתינוקות יכולות להוות מקור לצריכת ברזל. מנת דייסה בארוחה סמיכה מכילה לפחות % 25 מתצרוכת הברזל היומית המומלצת לתינוק, היא נוחה להכנה ומותאמת בהרכב ובמרקם ולכן אהובה מאד.

מדוע חשוב להקפיד על צריכת כמות מספקת של ברזל?

לסיכום, יועצות מטרנה מדגישות שהברזל חיוני לגדילה ולהתפתחות התקינה של התינוק. תקופת המעבר למזונות מוצקים היא חשובה לביסוס הרגלי אכילה נכונים כדי להבטיח אספקת ברזל מספקת. לכן, חשוב להקפיד על מתן תוסף ברזל באופן יום יומי בהתאם להמלצות.

דייסות מטרנה מהוות מקור לצריכת ברזל בתקופה זו ולהעשרת תזונתו של התינוק בברזל בצורה נעימה וטעימה עבורו. חשוב לוודא ולעקוב אחרי צריכת הברזל, על ידי בדיקת דם בגיל 9 חודשים.

* הכתבה כתובה בלשון זכר אך מתייחסת לכל המינים
**חלב אם הינו המזון הטוב ביותר לתינוק

הכתבה בחסות: ביי פוסט

טיפול בכאבי שרירים ומתח כרוני

טיפול טווינא, טיפול מגע לאיזון הגוף
0545490434

טליה שחר – מטפלת LI-CBT

היום שאחרי הלידה, חרדה אחרי לידה
0526678028

ענבר אופק בשבילך

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0523701137
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.