ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

הרי בסוף כולם נרדמים, למה שנזדקק לייעוץ שינה לתינוקות?

אחד ממוקדי התסכול המובהקים והידועים ממנו סובלים רוב ההורים, הוא לא אחר מאשר נושא השינה. נהוג תמיד להתייחס בגישה צינית מעט כלפי האמרה ‘ישן כמו תינוק’. איזה תינוק באמת ישן? זוהי אמרה שאמורה לסמל שנת ישרים? רוב ההורים יעידו שמדובר יותר בלילות לבנים ומאתגרים.

אולם לצד התסכול הרב, הורים רבים גם יודעים כי לבסוף מדובר בפרק זמן קצוב. שנה, שנתיים, לבסוף התינוק שאט-אט הופך לפעוט, יירדם ויתרגל לישון לילות מלאים. אם כך הדבר, למה שניגש לייעוץ שינה? האם זהו הכרח? האם ישנם סימנים שונים המבדילים בין תינוק לתינוק?

ראשית כל, הצורך בייעוץ הוא אישי

כשם שכל אחד ואחת מאתנו מביאים עמם עולם פנימי שונה, צרכים משתנים ויכולת סיבולת שונה, כך גם כל הורה יתמודד באופן שונה עם סוגיית השינה. יהיה מי שיחוש תסכול עמוק לנוכח המאבק התמידי סביב נושא השינה, ויהיה מי שיקבל זאת באופן נינוח יותר, על אף האתגר הקשה.

אולם לצד ההתמודדות ההורית, הרי שחשוב לזכור כי ישנם התינוקות עצמם, ולא כל תינוק ותינוקת מביאים עמם את אותו האתגר. יהיו תינוקות שישנו בקלות רבה יותר, אל מול תינוקות שיתעוררו לעתים תכופות ויתקשו גם להירדם.

כאן נכנס שיקול הדעת: אם התחושות המלוות אתכם ביום-יום, הן של מאבק, חוסר אונים ותסכול, הרי שייעוץ שינה יכול לעשות רק טוב לכל הצדדים. במידה ואינכם חשים בצורך מהותי, הרי שאתם בהחלט יכולים לסמוך על האינטואיציה ההורית שלכם ולראות בה כחלק בלתי נפרד מקבלת ההחלטות.

היכולת להקל על עצמנו

כהורים אנחנו נכנסים לנעליים גדולות, אולי הגדולות מכול. הדאגה לילדים איננה יודעת שובע אף פעם, והאתגרים משתנים בהתאם לגיל ולתקופה.

ייעוץ שינה לילדים ולתינוקות איננו בהכרח מיועד אך ורק להורים שחשו כי כלו כל הקיצין. גם הורים המבקשים להקל על עצמם בפרק זמן שהוא איננו מבוטל, ומבקשים אל תחושת השליטה אל ידיהם, יפיקו ערך עצום מייעוץ השינה ויצאו ממנו נשכרים.

לייעוץ השינה הכוח ללמד כיצד להקנות לתינוקות את יכולתם העצמאית הראשונה; היכולת להירדם לבד. לייעוץ השינה הכוח ללמד את ההורים כיצד להיכנס אל תוך עולמם של ילדיהם, כיצד לגבש גישה הורית הנסמכת על הכוונות ועצות מצד מומחים. אין זה אומר שלא לומדים מתוך ניסיון. אך מדוע שלא נלמד ולו במעט, מניסיונם ובקיאותם של אחרים?

ולבסוף, חשוב לשים לב אם מדובר במקרה פרטני חריג

תינוק בן שנה ומעלה, יכול בהחלט להירדם באמצע הלילה, ומבלי שיקבל בקבוק בשעת לילה מאוחרת.

אם אתם שמים לב שבטווח גילאים זה ומעלה, תינוקכם נעזר בבקבוק או בעזרים אחרים על מנת שיוכל לשוב להירדם, הרי שמדובר בתלות. את התלות הזאת תוכלו לבטל באופן הדרגתי ונכון באמצעות כלים מקצועיים והדרכה מסודרת בייעוץ שינה.

כל שכן נכון הדבר, כאשר ישנם קשיים מצד פעוטות כגון פעוט שאיננו מוכן לישון במיטתו ומתעקש לישון יחד עם הוריו. גם לכם מגיעה הפרטיות והיכולת לשים את הראש על הכר ולצבור אנרגיות מחודשות לקראת המחר.

הכתבה בחסות: רון שמעוני

הסטודיו של ענת

מדריכת פילאטיס, שינויים בגוף ובנפש
0544343479

לדרמן אנקה – צלמת

היום שאחרי הלידה, מתנה מפנקת ללידה
0543157115

דניאל מנו | הורות בחיבור

אח חדש במשפחה, הדרכת הורים
3920827833
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.