ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

ברזל לנשים בהריון ולתינוקות לאחר לידה – מה חשוב לדעת?

לידה היא אירוע מרגש ומשמח, אך במהלך ההריון והלידה הגוף עובר שינויים רבים, מה שעלול לגרום לירידה משמעותית ברמות הברזל בגוף האישה. מחסור בברזל לאחר לידה עלול להוביל לתופעות לוואי קשות, כגון: עייפות, חולשה, קוצר נשימה וסחרחורות, ואף להשפיע על בריאות התינוק שלך.

במאמר זה נדון בחשיבות נטילת ברזל לאחר הלידה, נסביר מהם הסיכונים הכרוכים במחסור בברזל, ונציג המלצות לגבי אופן נטילת תוספי ברזל ושינויים בתזונה שיסייעו לך לשמור על בריאותך ועל בריאות תינוקך.

מה תפקידו של הברזל ואיך הוא תורם לנשים ולתינוקות?

משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון ליטול תוסף ברזל מסוף החודש השלישי להריון ועד ששה שבועות לאחר הלידה. תפקידו של תוסף הברזל הוא למעשה לענות על הדרישה המוגברת של הגוף במהלך ההריון. הברזל הינו חיוני מאוד לגדילת העובר, שכן תקופת ההריון היא השלב שבו הגוף שלך מייצר את מאגרי הברזל שישמשו את התינוק בחודשים הראשונים של חייו. בנוסף לכך, גם הגוף של היולדת עצמה זקוק לברזל, לאור העובדה שנפח הדם בגוף עולה בתקופת ההריון.

נטילת ברזל בהריון
Photo by: Garon Piceli on Pexels

למה התינוק שלך זקוק לברזל?

בתקופת ההריון הגוף שלך דורש 1000 מיליגרם נוספים של ברזל לערך. מתוך הכמות הזו, 270 מיליגרם של ברזל עוברים דרך השלייה לעובר. בשלב הזה כ- 80% מכמות ברזל זו נאגרת אצל העובר ומשמשת אותו בחודשים הראשונים של חייו.

אז למה התינוק זקוק לברזל הזה? בתקופה של חצי שנה ממועד הלידה התינוק מכפיל את נפח הדם שלו ותהליך זה מצריך תוספת ברזל משמעותית. בנוסף, גם המוח של התינוק, שממשיך כל הזמן לגדול ולהתפתח, זקוק לכמות גדולה של ברזל.

לאילו תופעות לוואי גורם חוסר ברזל?

חוסר ברזל אצל היולדת עשוי לגרום למגוון רחב של תופעות לא רצויות. אנחנו מדברים בין השאר על חולשה ועייפות, חום גוף נמוך, סחרחורת, חיוורון, קשיי נשימה, דופק מהיר בעת מאמץ, כאבי בטן, בחילות ועוד.

באילו דרכים ניתן לצרוך ברזל לאחר הלידה?

כאמור, יש שתי דרכים שבהן תוכלי לצרוך ברזל לאחר הלידה. הדרך הראשונה היא כמובן ליטול תוסף ברזל בצורה של קפסולות. אולם, יש עוד דרך מומלצת לא פחות, שהיא כמובן צריכת מאכלים עשירים בברזל. אילו מאכלים מכילים כמות גדולה של ברזל? מוצרים מדגנים מלאים, פירות יבשים, לחם מלא, טחינה וחלבה (כל מוצרי השומשום), ירקות ירוקים כמו סלק, פטרוזילה, שמיר, כרוב ועוד.

מה הדרך המומלצת ליטול ברזל לאחר הלידה?

על מנת לצרוך את הכמות הרצויה של הברזל לאחר הלידה, אנחנו ממליצים לך לשלב בין שתי הדרכים שציינו למעלה. נכון, אמנם כמות הברזל במזונות שציינו היא גדולה מאוד, אך באמצעות דרך זו בלבד סביר להניח שלא תוכלי להגיע לכמות הברזל הרצויה. במידה ואת משלבת בין שתי השיטות הללו, תוכלי ליטול טבלייה אחת של תוסף ברזל ביום על מנת להגיע לכמות הנדרשת.

נטילת ברזל לאחר הלידה: כך תפחיתי את הסיכון לאנמיה

במהלך ההריון, נפח הדם של האישה גדל כדי לתמוך בעובר המתפתח. כתוצאה מכך, עולה הצורך בברזל, החיוני לייצור כדוריות הדם האדומות. מחסור בברזל עלול להוביל לאנמיה, מצב בו אין מספיק כדוריות דם אדומות או המוגלובין. אנמיה בהריון עלולה להוביל לתופעות לוואי כמו עייפות, חולשה, קוצר נשימה וסחרחורת, וכן להשפיע על בריאות העובר.

גם לאחר הלידה, נשים נמצאות בסיכון מוגבר לאנמיה עקב אובדן דם במהלך הלידה. תסמיני האנמיה לאחר הלידה דומים לאלו בהריון, ויכולים לכלול עייפות, חולשה, קוצר נשימה וסחרחורת. לכן, נטילת ברזל בהריון חיונית למניעת אנמיה הן אצל האם והן אצל העובר.

לסיכום, לנטילת הברזל לאחר הלידה יש חשיבות גדולה מאוד הן עבורך והן עבור התינוק שלך. אם תשלבי בין שתי השיטות שציינו במאמר זה, אין לנו ספק שתצרכי את כמות הברזל הנדרשת.

הכתבה בחסות: בסט לינקס

מהבטן אל הלב הדרכת הורים

אח חדש במשפחה, הדרכת הורים
0587908013

עיטוף של אהבה

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0546400505

נילי מולד פורטיס – מלווה אותך באימהות

דולה לאחר לידה, היום שאחרי הלידה
0547531199
Search

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.