התינוק הקטן שלכם כבר מזמן חצה את גיל 3, הפך ל"ילד גדול" והגיע הזמן להחליף את מושב הבטיחות שלו ברכב? מזל טוב!
בזמנים בהם השוק מוצף באפשרויות, איך מוצאים את הבוסטר הכי טוב עבור הקטנטנים שלכם?
הכנו עבורכם את המדריך השלם לרכישת בוסטר לילד, עם מיטב הטיפים וההנחיות שיסייעו לכם לבחור נכון עבור היקרים לכם מכל.
ראשית נחדד, בוסטר הוא למעשה מושב מוגבה ומרווח המתאים למושב האחורי ברכב, ומיועד לפי החוק מגיל 3 – ועד גיל 8. אולם, ההמלצות הן להמשיך להשתמש ככל הניתן בכיסא בטיחות (מעבר לגיל 3) ובהמשך גם בבוסטר – עד גיל 11, לפי המלצות ארגון בטרם.
מתי נעביר את הילד מכיסא בטיחות לבוסטר?
כהורים, אנחנו באופן טבעי שואפים להעניק לילדינו אהבה, חינוך טוב ומרחב לגדול ולהתפתח בו בבטחה. אחת השאלות המשמעותיות כאן בתחום הבטיחות ברכב היא המעבר מכיסא בטיחות לבוסטר. כאמור, ההמלצות הן להמשיך בישיבה בכיסא בטיחות ככל האפשר, בהתאם למגבלותיו (תלוי בכיסא ובמערכת העגינה שלו). למשל, כסאות ברייטקס בעלי מערכת Clicktight למשל מגיעים עד מגבלה של לא פחות מ-30 ק"ג. החוק קובע מינימום של גיל 3, אך מומלץ להמשיך ככל האפשר. אגב, כיום ישנם כסאות בטיחות משולבי בוסטר מסדרת Grow with you, המאפשרים התאמה של הכסא לגודל הילד במשך השנים.
כיסא בטיחות או בוסטר?
בכדי שתוכלו לשמור על בריאות ילדכם ולמצוא את מושב הבטיחות שיענה לכם על הצרכים, יש להבין מהם ההבדלים בין כיסא בטיחות לבוסטר, ובאיזה שלב תצטרכו כל אחד מהם. כיסא בטיחות כולל חגורות הגנה עצמאיות היוצאות מ- 5 נקודות שונות, ומטרתן לחבוק את הילד לכיסא ככל הניתן, להגברת הבטיחות. בשונה מכיסא בטיחות, רוב הבוסטרים אינם כוללים חגורות בטיחות עצמאיות והם נחגרים באמצעות חגורות הבטיחות של הרכב, אשר בעלות 3 נקודות חביקה. יש להקפיד שילדים שגובהם לא חצה את ה- 145 סנטימטר אכן יישבו על בוסטר מוגבה. הסיבה נעוצה בעובדה שחגורות הבטיחות הסטנדרטיות אינן מותאמות לילדים מתחת לגובה 145 סנטימטר, מה שאומר שבמקרה של תאונה שבה הילד לא יושב על בוסטר, חגורת הבטיחות עלולה להיות גורם מסכן חיים ולא מציל. למיקום נכון של חגורת הבטיחות על הגוף ישנה חשיבות מכרעת, כאשר אצל ילדים החגורה העליונה מתמקמת באזור הצוואר ולא החזה, החגורה התחתונה מתמקמת באזור הבטן ולא המותניים כפי שנדרש, מה שמציב את ילדכם חשופים לפגיעות פנימיות, במקרה של תאונה, חלילה.
מלבד זה, כאשר חגורת הבטיחות אינה ממוקמת כנדרש, היא יוצרת חיכוך שמסב אי נוחות רבה, מה שעלול לגרום לילד לרצות להוריד את החגורה במהלך נסיעה או להתנגד לפעולת החגירה.
לעיתים למשפחה מצטרפים אחות או אח חדשים, מה שעלול להאיץ בהורים להעביר את הילד מכיסא הבטיחות לבוסטר, לעיתים אפילו מוקדם מרצוי. חשוב לשים לב להנחיות הבטיחות ולא לפעול מתוך לחץ.
היתרון הגדול בבוסטר הוא שאינו דורש התקנה מיוחדת. המוצר כולל התקנה על גבי מושב הרכב וסגירת חגורת בטיחות בדרך המקובלת. ניתן להעביר אותו בקלילות בין רכבים והוא אינו תופס מקום רב. נציין כמובן את שני סוגי העגינה של הבוסטר לרכב. הראשון, איזופיקס (התקן מתכת בתחתית ספסל ברכב) והשני – מנגנון קליק טייט. יש לציין גם כאן את אחד היתרונות המשמעותיים של מנגנון הקליק טייט – היכולות שלו בהשוואה למגבלת המשקל של התקן האיזופיקס. כאשר הילד מעל משקל של 18 ק"ג כבר חייבים לחבר את המושב בעזרת רצועות הרכב בלבד, ולא בחיבור איזופיקס. להבדיל ממנגנון קליק טייט, שכאמור מאפשר חגירה עם רצועות המושב גם עבור ילדים במשקל של 30 ק"ג.
צפו במגוון הבוסטרים לילדים של ברייטקס
אילו סוגי בוסטרים ניתן לרכוש?
כיום ניתן למצוא מגוון בוסטרים המותאמים לגילאים, משקלים וגבהים שונים. כל סוג בוסטר כולל יתרונות וחסרונות. על מנת לבחור את הבוסטר האידיאלי ביותר עבורכם, עליכם להגדיר מה הצרכים שלכם.
- בוסטר סטנדרטי / מושב הגבהה – הבוסטר הסטנדרטי המשמש כמושב הגבהה, עליו יושבים הילדים ונחגרים בחגורת הבטיחות של הרכב. הבוסטר למעשה מתאים בין מיקום חגורת הבטיחות למידותיו הקטנות של ילדכם באזור האגן והצוואר. נציין כי המוצר רק מגביה את הילד ואין לו הגנת צד או ראש, מדובר במוצר שאינו בטיחותי. המוצר עלול גם לגרום לטעויות חגירה רבות – אלה עשויות לעלות בחיים או בפציעה חמורה.
- בוסטר גב – בוסטר גב, כשמו כן הוא, כולל תמיכה גבית בנוסף לבסיס הבוסטר. רוב הבוסטרים כוללים אזור ייעודי להעברת חגורת הבטיחות באזור הכתפיים. משענת הגב מסייעת במיצוב נכון של החגורה באזור החזה של ילדכם, מה שמונע אי נעימויות רבות, התנגדות לשימוש בחגורת הבטיחות ואפילו ממטב את יעילותה של חגורת הבטיחות. בנוסף מספק הגנת ראש והגנת צד – שתי הגנות קריטיות לילדים.
- בוסטר עם רצועות פנימיות – למעשה, הכוונה כאן בעיקר לכיסא בטיחות משולב בוסטר, הכולל חגורות בטיחות עצמאיות פנימיות. לאחר מכן הרצועות הפנימיות ניתנות להסרה וכך הכיסא משמש כבוסטר גב המתבסס על חגורת הבטיחות של הרכב. החיבור באמצעות קליקטייט או איזופיקס.
נדגיש – השימוש בבוסטר עם רצועות פנימיות בטוח פי כמה וכמה מאשר הושבה בבוסטר גב ללא רצועות, על אחת כמה וכמה ממושבי ההגבהה.
מהו הבוסטר האולטימטיבי?
מטרתו של הבוסטר היא לענות על צרכים אישיים, העשויים להשתנות ממשפחה למשפחה כך שבוסטר מסוים יכול להיות מושלם לילד אחד, עשוי לא להתאים לילד אחר. לא משנה באיזה מושב תבחרו, חשוב מאוד להקפיד כי הבוסטר הנבחר עומד בתקני הבטיחות האמריקאיים או בתקני הבטיחות האירופאיים.
מה החשיבות של עמידה בתקנים?
המשמעות של עמידה בתקנים אומרת, שהבוסטר צלח את המבחנים הנדרשים כדי לקבוע שהוא כשיר להגן על ילדכם במקרה של פגיעות עד למידה מסוימת. יחד עם זאת, על מנת שהבוסטר יספק לילדכם את ההגנה המקסימלית, יש לנהוג בכפוף להנחיות היצרנים הנוגעות לגיל הילד משקלו וגובהו.
ברייטקס – כשבטיחות ונוחות משתלבים יחד
בוסטרים מהווים חלק אינטגרלי במעבר של ילדכם לישיבה בטוחה ועצמאית במושב האחורי של הרכב. האני מאמין שלנו בברייטקס היא לספק לכם את המוצרים האיכותיים ביותר מבלי להתפשר על חווית ישיבה נוחה ונעימה עבור ילדכם.
בחסות: ברייטקס