מדריכת הנקה – למה כדאי להיעזר בה מההתחלה?

כבר בהריון, חלק מאיתנו מדמיינות את הרגע בו אנו יולדות, התינוק מונח עלינו סקין טו סקין, מוצא את השד בקלות ומתחיל לינוק בנינוחות את “נוזל הזהב”, הקולוסטרום שמלא בנוגדנים המחזקים את התינוק עם כניסתו לעולם.

עם כמה שאנחנו מדמיינות ועם כמה שהנקה טובה ויעילה נראית לנו פשוטה והכי טבעית בעולם, לפעמים לוקח לנו ולתינוק קצת יותר זמן להסתגל ולהתרגל לעניין.

מדריכת הנקה: ממתי כדאי להתחיל להיעזר בה?

אם את כבר יודעת במהלך ההיריון שאת מתכננת להניק, אין באמת סיבה להמתין עם ההכנה.
כשאנחנו מתכוננות מראש, נגיע מוכנות יותר כי ידע=כוח. זה יכול לעזור לנו להגיע רגועות יותר ופחות חוששות למעמד.

מדריכת ההנקה תוכל להעביר לך את הידע התיאורטי עוד לפני הלידה וכמובן גם להדגים (עם עזרים שונים) איך אמור להתבצע החיבור ואיך אמורה להתבצע הנקה יעילה כדי למנוע כאבים, פציעות וגודש ככל הניתן, כבר מההתחלה.

יש מגוון קורסים, סדנאות וליוויים אישיים שתוכלי למצוא היום, בהם תוכלי ללמוד על כל מה שקשור לייצור החלב, היצע וביקוש בימים הראשונים ובהמשך, הצמדה נכונה לפיטמה, תנוחות שונות להנקה ועוד.

במה מדריכת הנקה יכולה לעזור?

אחרי הלידה, ישנן יועצות הנקה שנמצאות בבית החולים כדי לכוון ולהדריך אותך בתחילת דרכך כמניקה. הקטע שגם אם הן ממש רוצות ולמרות שהן מקצועיות מאוד, לא תמיד יש להן את כל הזמן כדי לעבור יולדת יולדת ולשבת איתך בניחותא ולוודא איך את והתינוק מתקדמים עם ההנקה.

אם את חשה אי נוחות, חוסר ביטחון בנוגע להנקה, כאבים ו/או קשיים כלשהם, חבל לסבול כשאפשר להיעזר באשת מקצוע שיכולה ללוות, להדריך ולעזור לך עם הנקה יעילה וטובה יותר.

הצמדה – ישנה טכניקה של ממש בנוגע להצמדת התינוק לשד.
חשוב להכיר, לתרגל ואם יש לנו שאלה בנוגע להצמדה ישר לבדוק ולבחון איך לבצע את ההצמדה נכון. הצמדה לא נכונה יכולה לגרום לפציעות בפיטמה, להנקה לא יעילה ואף לגודש בשד. כאן מדריכת ההנקה יכולה ממש לראות יחד איתך ולהדריך איך לבצע את ההצמדה נכון, ממש מההתחלה ולמנוע כאבים וסבל מיותר.

גודש – בתחילה ההנקה כשהשדיים עדיין לומדים את כל נושא הביקוש של תינוקך וההיצע להעניק לו, עשוי להופיע גודש בשד אחד או בשניהם. ועל אחת כמה וכמה, כשההנקה אינה יעילה זה הגודש עשוי להופיע הארד-קור וחשוב מאוד לטפל בהקדם כדי לשחרר את הלחץ, למנוע כאבים ואף סיבוכים הכוללים דלקות בשד, חום וכו’. מדריכת ההנקה יכולה לעזור להדריך אותך איך לטפל בגודש בצורה הנכונה ביותר ואיך לנסות ולמנוע להבא, תוך כדי שימת דגש של הנקה יעילה.

מעקב אחר הנקה יעילה – אחרי הלידה, גם ככה אנחנו הפוכות לגמרי ומתאוששות מהטלטלה שהרגע עברנו. אנחנו כעת אחראיות לתינוק ולכלל צרכיו. מדריכת ההנקה יכולה לעזור לנו בכך שתדריך אותנו באמצעות כלי מעקב שתמליץ איך לעקוב אחרי ההנקה בימים ובשבועות הראשונים (לדוגמא טבלאות של זמני ההנקה ובדיקת היציאות בחיתולים) כדי לוודא שהתינוק אוכל מספיק ושההנקה אכן יעילה.

חשוב לציין כי כשמדובר במקרים מורכבים במיוחד כמו פגות מוקדמת, בעיות התפתחויות שונות, מקרים בהם האם עברה ניתוחי שד (הגדלה או הקטנה) או במקרים קיצוניים של אי עלייה במשקל או ירידה במשקל, מדריכת ההנקה תפנה ליועצת הנקה או למומחה רלוונטי אחר.

איך בוחרים מדריכת הנקה?

ההמלצה שלנו היא לקבל או לקרוא המלצות:)
חשוב לקרוא קצת על הרקע המקצועי שלה ועל הניסיון בתחום. אנחנו בעד להיכנס לנכסים הדיגיטליים של אותה מדריכת ההנקה, לקרוא קצת, להתרשם ולראות אם התחברת אליה, לתכנים שלה, לגישה שלה ולהתקדם משם, לעבר הנקה יעילה ומהנה יותר.
מוזמנת להכיר כאן באינדקס ‘ילדתי’ מדריכת הנקה ולבחור מישהי שתתאים לך:

מדריכת הנקה באתר ילדתי

נעה ליבוביץ’ – מדריכת הנקה, דולה לאחר לידה ומנחת בית פתוח

דולה לאחר לידה, מדריכת הנקה
0505347633
יקנעם עילית
טעינה נוספת

מאמרים נוספים בנושאי הריון ולידה

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.