ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

רילוקיישן - מיקומו של הרגש ברילוקיישן ואיך הוא משפיע עלינו

רילוקיישן הוא תהליך של מעבר מהמדינה שהיינו בה תושבים למדינה אחרת בה אנו מחליטים להתמקם. לרוב המעבר מתבצע בעקבות הצעת עבודה במקום היעד. כשיוצאים לרילוקיישן ישנן סוגיות רבות שיש לטפל בהן כמו: באיזה אזור נבחר לגור? איפה הילדים ילמדו ובאיזו מסגרת? לאילו אשרות עבודה יש לדאוג? במה צריך לטפל בכל הנוגע למיסוי וביטוח לאומי? איך נעביר ונעמיס את כל חיינו וחפצנו?

רילוקיישן והמקום המנטלי שלו

בנוסף לכל ההתארגנות התכל’סית חשוב שנחבר בין הפרקטיקה וניתן מקום לרגש ולהבנה שזה שינוי עצום, שינוי שעשוי להיות מרגש מצד אחד אך מלא בחששות ובפחדים מצד שני.

המקום של הרגש הוא מאוד חשוב בתהליך הרילוקיישן, כי כן זה קשה ואפילו קשה מאוד וכן את ככל הנראה תחווי שוק אבל אם תביני שזה המצב כרגע ועם כל הקושי וההלם נדע לתת במה לרגשות שלנו ונבין שהרגשות שלנו לגיטימיים, עם קצת הכנה נוכל לרכך ולו במעט את עצמת השוק ואת ה-בום.

רילוקיישן והבעיות שצצות בעקבות המעבר:

  1. מקום חדש – גם אם היינו עוברים עיר במדינה, מדובר בשינוי, מדובר במקום חדש לנו מבחינת הנוף, האנשים והחברה אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בלעבור ליבשת ו/או למדינה אחרת שאולי נמצאת בצד השני של הגלובוס.
  2. תרבות חדשה – לרוב נגיע למקום שהתרבות בו תהיה לנו חדשה, עם שפה שאנחנו פחות מורגלים אליה ביומיום. אנחנו עשויים לחוש מעט אאוטסיידרים במיוחד בהתחלה, כשצריכים למצוא את עצמנו במקום החדש, להבין את המנהגים שנהוגים שם תוך כדי שאנחנו מנסים להתאקלם ולבנות את הזהות שלנו.
  3. בדידות – מה הפלא שכל העניין הזה עשוי להוביל אותנו לתחושות לא קלות של ניכור ובדידות. אנחנו רחוקים מהמוכר והידוע, מהחברים ומהמשפחה ועוד צריכים להתאים את עצמנו לסביבה חדשה, להבין שפה שאולי אנחנו שומעים לראשונה ולהתאקלם בסביבה שלא הכרנו לפני.
  4. תקיעות וויתור על עצמי – הרבה פעמים כשאנו עוברות במסגרת זוגית או משפחתית האינסטינקט שלנו הוא להיות במוד הישרדותי וקודם כל לדאוג שלכולם יהיה קל יותר וטוב יותר שלפעמים אנחנו נתקעות ושוכחות את עצמנו וכמה גם אנחנו חשובות בתהליך הזה.

אז מה אפשר לעשות כדי להתמודד טוב יותר?

  1. חקירה מוקדמת – לבדוק את המקום אליו עוברים, לדבר עם אנשים שגרים שם, לשאול שאלות נקודתיות, מעבר לשאלות המובנות מאליהן. לא רק איזה בית ספר מומלץ בסביבה אלא ממש להבין מה היו השיקולים בבחירת בית הספר, איך פיזית עשיתם את המעבר ואת הכניסה וההסתגלות למסגרת החדשה, לשפה החדשה, לבדוק עם מי שנמצאת שם כבר, איך היא הכירה חברות חדשות, מה היא עשתה עם עצמה בהתחלה כדי להקל על עצמה וכו’.
  2. אומץ – נכון, זה ממש לא קל אבל זה יעזור לך המון וזה חשוב כל כך: לנסות לנשום עמוק ולקחת כדור אומץ ולהיפתח לסביבה, בפני חברות חדשות על מנת לשאול ולהכיר כדי להקל על עצמך ועל משפחתך ככל הניתן במעבר הזה.
  3. לימוד השפה – אם אפשר ללמוד את השפה אפילו לפני המעבר, זה יכול לעזור להתאקלמות מהירה יותר ואם לא, אז לדאוג ללמוד את השפה כשמגיעים.
  4. להיכנס למסגרות שונות – בין אם מדובר במסגרת של עבודה, התנדבות, חוג או פעילות ספורטיבית, בהחלט מומלץ להרחיב את המעגלים השונים בהם נמצאים, במיוחד בהתחלה, כדי להכיר נשים ואנשים חדשים שהם לאו דווקא ישראלים וישראליות.
    להתחבר לאפליקציות
  5. להתחבר לאפליקציות – ישנן אפליקציות שונות ורלוונטיות, המבוססות לוקיישן או בכלל שנועדו להיכרויות ומציאת חברויות אונליין לנשים. גם אם מדובר בסתם התכתבויות כדי להיפתח, להתייעץ ולהכיר וגם אם מדובר בלהיפגש ממש על קפה עם חברה חדשה מהאזור.
  6. לא לוותר על עצמך – לזכור שגם אם הרילוקיישן היה בעקבות משרה שלך או בעקבות משרה של החצי השני, את ממש לא צריכה לוותר על עצמך ולהקדיש את כל כולך לטובת הבית ולטובת הילדים. זה נכון שכולכם תחוו קושי וחשוב שתהיי שם עבורם אבל לא על חשבון ויתור עצמי. חשוב ואף חובה שתדאגי לעשות דברים עבורך. תחפשי עבודה בתחומך או תגלי את עצמך מחדש, במידה ויש לך אישור עבודה. תמצאי תחביבים שעושים לך טוב, חברות חדשות וכו’. בסופו של יום, זה ממש חשוב לזכור שאת לא מוותרת על עצמך אלא בוחרת בעצמך, משתי סיבות, האחת האושר הפנימי שלך: את חשובה לא פחות מהשאר. ושנית כדי שלא תיכנסי למוד של אכזבה, מרמור, כעס כלפי הסביבה שלך.
  7. טיפול בעצמי – בנוסף לכל המשימות החדשות שצצות ולזה שאת כנראה מחפשת את עצמך או תעסוקתית או חברתית, חשוב גם שתתני לעצמך את המקום למנוחה, לרוגע וממש לטפל בעצמך בין אם מדובר באשת מקצוע שתעזור לך או פשוט לצאת כדי לנשום: להליכה, ליוגה או לשופינג (כל אחת ומה שמרגיע אותה😊)
  8. חוזקות וארגז כלים – לזכור שאנחנו לא מתחילות מאפס ושבכל זאת עשינו לא מעט כדי להגיע לאן שהגענו, יש לנו ארגז כלים שלם שאיתו אנו מגיעות, יש לנו זהות ישראלית וחוזקות משלנו שחשוב שנשלב ולא נתעלם מהן ושנזכור תמיד מי אנחנו, לאן הגענו וכמה אנחנו שוות.

מוזמנת להכיר נשות מקצוע בתחום ה’רילוקיישן’ באינדקס ‘ילדתי’

רילוקיישן באתר ילדתי

דניאל מנו | הורות בחיבור

אח חדש במשפחה, הדרכת הורים
3920827833
Torino

יעל רובינשטיין – מלווה ומאמנת נשים לבחור בעצמן

אימון אישי, יעוד וקריירה
בוסטון
טעינה נוספת

מאמרים נוספים בנושאי לחזור לעצמי

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.