ילדתי המקום שלך אחרי שילדת

על בונדינג שמעת? בואי להכיר פיתוח חדשני ובלעדי עם 7 יתרונות פרקטיים!

כשנתקלנו ב’בונדינג’ לראשונה, לא האמנו “איך לא חשבו על זה קודם?” והיינו חייבות לבחון אותו קצת יותר לעומק.

נעים להכיר – בונדינג! נשמח לשמוע קצת עליכם

בונדינג זו המצאה של שני חברים ישראלים, אורי מעצב מוצר שלמד בבצלאל, נשוי ואב לשלושה ילדים, ועופר עצמאי ויזם, גרוש ואב לשחר. אורי ועופר חברו יחדיו על מנת ליצור את המוצר החדשני שאין כמוהו בעולם, בונדינג מנשא נוח ובטוח המאפשר חיבור עמוק בין ההורה לתינוק. המנשא מייצר מנח של פנים מול פנים (הורה ותינוק) אשר הוכח כמשפר ומעודד את ההתפתחות של התינוק.

בילוי ולימוד מרחוק
קרדיט לצילום: בראדר הפקות

איך נולד המנשא?

הכל התחיל כשהיא נולדה, הבת שלי, שחר, פלא של טבע, 2650 גרם של אושר מזוקק. כאבא טרי חיפשתי מנשא, מתקן או רעיון כיצד ליצור קשר עין נוח ורציף עם התינוקת שרק נולדה. לצערי כל אשר מצאתי היו מנשאים שאפשרו לתינוקת להביט קדימה לצד או מלמטה, ולא אפשרו לשחר שלי ליצור עמי קשר עין עמוק ומשמעותי אשר כל כך חיפשתי. 

לכן, התחלתי לחקור, יחד עם חברי הטוב אורי במטרה ליצור מתקן נוח ובטוח שיאפשר לתינוק ולהורה את החיבור העמוק באמצעות שהייה ממושכת ונוחה במנח של המנשא.  

כך שלאחר מספר שנים, כאשר שחר בת 21, הוצאנו לפועל את מנשא ׳בונדינג׳ שמוגן כפטנט בארץ, בארצות הברית ובאנגליה.

פעילות גופנית
קרדיט לצילום: בראדר הפקות

מה מייחד את בונדינג ומאיפה הגיע השם?

מנשא ׳בונדינג׳ הינו הראשון מסוגו בעולם, אין מוצר כיום בשוק היוצר את הקירבה בין ההורה לתינוק, כפי שבונדינג יוצר. המנשא הינו פטנט ישראלי בלעדי אך הוא לא המציא את הגלגל. המנשא מקל עלינו, ההורים לאפשר את המנח שאנחנו כבר עושים אלפי שנים, הנחת התינוק על הברכיים בעת ישיבה על המיטה או על הספה. תנוחה זו מתבקשת ונפוצה, אך אינה בטוחה לתינוק ונוחה לפרקי זמן קצרים בלבד ולכן מנח זה מקשה על התינוק להפיק את מירב התועלות. המנשא מעניק את האפשרות לזמן חיבור ארוך יותר על מנת להשיג אינטראקציות משמעותיות וארוכות אשר מפתחות מספר היבטים שונים אצל התינוק.

זו גם הסיבה מדוע קראנו למוצר “בונדינג”, אנחנו יוצרים קשר רציף ונוח בין ההורה לתינוק, אנחנו יוצרים “בונדינג”.

תינוק ומגע
קרדיט לצילום: בראדר הפקות

7 יתרונות ל’בונדינג’ שלא הכרתן:

לאחר בדיקה מעמיקה עם מומחיות להתפתחות התינוק ולאחר ביסוס מחקרי (עוד משנות השבעים של המאה הקודמת), גילינו שבאמצעות המנח הנוח והבטיחותי שהמנשא בונדינג יוצר, קיים אפקט משמעותי להתפתחות התינוק במגוון היבטים:

  1. מעודד היקשרות – במנשא, הקרבה הפיזית בין התינוק להורה, זה מול זה כשידי ההורה חופשיות, מאפשרת להורה להניע את התינוק, לגעת בו, ללטף, לשחק, להאכיל ולהשרות תחושת קרבה ואינטימיות.
  2. בפן הקוגנטיבי –  מנח המנשא מאפשר קשר עין ומקדם למידה. התינוק רואה מולו את ההורה, מה שעוזר לפתח יכולות ויסות קשב וללמוד את השפה באמצעות חיקוי.
  3. בפן הרגשי והחברתי – מפתח יכולות שחשובות ללמידה ולפיתוח מיומנויות חברתיות, כשהתינוק נמצא מול ההורה, הוא מזהה ומפרש רגשות אצל ההורה ביתר קלות ומבין את משמעותן לגביו ולגבי הסביבה.
  4. בפן הפיזי/מוטורי – רגליו וזרועותיו של התינוק חופשיות לנוע ולחקור את הסביבה הפיזית שסביבו באמצעות מגע ותנועה. בפעולות ספונטניות אלו, מצב זה מעודד אצל התינוק תפקודים התפתחותיים שהתינוק צפוי להגיע אליהם עד גיל 6 חודשים: הושטת יד, אחיזה ומשיכה, העברת חפצים מיד אחת לשניה, קואורדינציה דו-צדדית (במגע יד נגדית לרגל) וכו’.
  5. עידוד העיכול – במנשא, הזווית המתכווננת בה התינוק נשען לאחור יעילה מאוד לעיכול תקין, במיוחד בסיום הארוחה או במצבים בהם אובחן התינוק עם ריפלוקס חומצי.
  6. מקל על מטפלים אחרים להתחבר לתינוק – אבא, סבתא, סבא, מטפלת וכו’ יכולים להתחבר לתינוק, באמצעות הבונדינג, מייצרים היקשרות לתינוק. 
  7. לא צריך להעיר את התינוק – במידה ונרדם, הוא יכול להמשיך ולישון בבונדינג, בבטחה. ​רק צריך לדאוג להניח את הבונדינג על משטח רך ובטוח: כמו מיטת תינוק, לול או משטח פעילות ונותנים לתינוק להמשיך לישון, כמובן שתחת השגחה בלבד. כשהתינוק חגור בצורה בטיחותית ברתמת הבטיחות.
סבא וסבתא ותינוק
קרדיט לצילום: בראדר הפקות

לאילו גילאים מתאים הבונדינג?

הבונדינג מתאים מגיל לידה עד גיל 12 חודשים או עד משקל של 10 קילוגרם, בדרך כלל מתחילים להשתמש בבונדינג כשהתינוק בן 40 יום, כשהוא כבר מתחיל להגיב לפעולות שלנו כהורים.

האם בונדינג בטיחותי וארגונומי?

לבונדינג יש אישור מעבדה של חומרים וריחות מסוכנים, בנוסף אישור של מכון התקנים הישראלי שבדק את המוצר ואישר אותו לשיווק.
התמיכה של המנשא בעורף נעשית בעדינות, על ידי בד גמיש ובכך מפחיתה את הלחץ שעלול לגרום ל-״תסמונת הראש השטוח״, עקב שכיבה ממושכת על הגב. גם זווית הגב של מנשא בונדינג מפחיתה את לחץ הגולגולת לכיוון המזרן ובכך תורמת להתבצרות תקינה וסימטרית של הגולגולת. 

למי הוא יכול להתאים ומי בדרך כלל רוכש אותו?

למעשה הוא מתאים לכל מי שמעוניין ליצור בונדינג (חיבור) יעיל, ממושך ובטוח עם התינוק ולסייע להתפתחות התינוק. אלה כמובן ההורים, ובמיוחד האבא הטרי שכמהה לקשר עם התינוק וגם סבא וסבתא, שלעיתים קשה להם להרים את התינוק או הם חוששים שהוא יפול מהידיים, לכן הם מעדיפים את המנח שבו הם יושבים על ספה או על מיטה ומרגישים בטוחים יותר עם התינוק ויכולים לחוות זמן איכות בצורה נוחה, בטוחה וממושכת.

בראדר הפקות - אבא ותינוק
קרדיט לצילום: בראדר הפקות

רוב הרוכשים קונים את הבונדינג כמתנה ליולדת. מי שקונה במתנה את המנשא, מסייע בצורה זו או אחרת להתפתחות התינוק, במיוחד בחודשים הראשונים של חייו כאשר התינוק לומד לזהות את המימיקה, ההבעות, הריח, הקול והמגע של ההורה. לכן מתנה כזו היא לא רק פרקטית, אלא גם עם המון מחשבה ומרגשת מאוד.

מוזמנות ומוזמנים לקרוא, לחקור ולרכוש את המנשא באתר שלנו בקישור https://www.babybonding.com/

ולעקוב אחרינו, כמובן:

באינסטגרם https://www.instagram.com/bonding_carriers/?hl=en

בפייסבוק  https://www.facebook.com/bondingcarriers/

עיטוף של אהבה

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0546400505

טל רון – ליווי התפתחותי ועיסוי תינוקות

דולה לאחר לידה, היום שאחרי הלידה
0547473634

ענבר אופק בשבילך

דולה לאחר לידה, דולה ללידה
0523701137
חיפוש

תהיי חברה?

הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

שתפי בפייסבוק
שתפי בטוויטר
שתפי בפינטרסט
העבירי בווטסאפ
העבירי במייל
תהיי חברה? הרשמי לעדכונים:

אנחנו לא אוהבות ספאם. לא מעבירות את הפרטים שלך לאף אחד אחר.

רוצה להשאיר תגובה?

היי אימוש, מחפשת משהו?
תהיי חברה,
הרשמי לניוזלטר

הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו לקבל עדכונים על כתבות, הטבות והנחות.